Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2015 21:42 - ВРЕМЕ Е ЗА ОБЕКТИВЕН ПРОЧИТ НА МИНАЛОТО, ЗАЩОТО МРАКЪТ РАЖДА ЗАДКУЛИСИЕ!
Автор: pss Категория: Политика   
Прочетен: 2285 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Днес е ден за почит, на Черешова задушница се прекланяме и пред несломимия дух на хилядите мъченици на свободата, които оставиха незаличима и ярка следа на знаковия за нас земеделците остров Персин край Белене.

Днес в Белене дойдоха хора от всички краища на България и там заедно отдадохме почит на хилядите невинни жертви на комунизма, откраднал живота на няколко поколения българи.

Остров Персин, който с право наричат “Българския гулаг”, е символ на смелия човешки дух, разпнат в името на свободата!

Там, в един от лагерите на смъртта край Белене, е бил и моят дядо - земеделецът Иван Янакиев, там са били хиляди последователи на земеделските апостоли Ал. Стамболийски, Никола Петков, д-р Г.М. Димитров, това място е белязало съдбите на хиляди българи…

Създаването на парк-мемориал за жертвите на тоталитаризма, преминали през ада на лагера в Белене, ще покаже на българското общество и най-вече на младите хора истинската лице на комунистическата система. От Обединени земеделци приветстваме тази инициатива, която ще помогне за обективния прочит на миналото. А той се възпрепятства умишлено дълги години.

Белите петна в българската история трябва да бъдат изтрити. А това ще стане, само когато казваме на висок глас истината за репресиите срещу земеделците, срещу демократите, срещу инакомислещите политици и интелектуалци, за гоненията срещу църквата.

Тези страдалци на българската нация, преминаха през мракобесието на червения режим, за да живеем днес в свободна и демократична държава.

Тяхната памет ни задължава да извадим на светло позорните факти от времето на социализма. Обективният прочит на това минало трябва да бъде част от учебниците по история и от музейните експозиции. Само така ще спрем подмяната на истината за режима, която продължава и днес. А тази истина е необходима на обществото, за да придобие то имунитет срещу тоталитарната държава и да не позволяваме това да се случва отново!

Наше задължение като граждани е да бъдем бдителни и да не допускаме посегателства срещу свободата и демокрацията.

Време е черните страници на комунистическите репресии да бъдат прочетени докрай от българското общество, защото мракът ражда задкулисие!

Дълбок поклон пред мъчениците от Белене!




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pss
Категория: Политика
Прочетен: 483311
Постинги: 94
Коментари: 47
Гласове: 501
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930