Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2019 08:40 - Ами сега? Гешев може да предизвика българска Пражка пролет
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 906 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 12.11.2019 08:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Ами сега? Гешев може да предизвика българска Пражка пролет  

   image  32| 8958|07.11.2019

https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/ami-sega-prezidentat-oblicha-blonejiletkata.html?fbclid=IwAR3M4uc8DrWPNsVdkDWrc9RhxzS7cCC9Okt12t-gKePT5l1m3mRQn69ry9E

Президентът каза своята дума и бе достатъчно аргументиран за отказа да подпише указа за назначаването на Иван Гешев за главен прокурор. Трябва да признаем, че имаше и други очаквания. Те бяха породени най-вече от активната и неслучайно пусната мълва, че Румен Радев бил държан на „къса верижка“ от прокуратурата заради някакви финансови проверки от времето, когато още не бил командващ на ВВС.

Оказа се „партенка“, но такива инструменти в подобни мръсни кампании (по думите на самия Гешев) са правило, а не изключение. Те целят две неща: да омаскарят лицето, за което се пускат и в същото време да засилят впечатлението за могъщество на прокуртурата. Този път не сработи, слава Богу.

 

Минути след президентския отказ да подпише указа, една приятелка зададе риторичния въпрос: Какво ще кажат сега десните, които го наричаха продукт на руската идеологическа машина?

 

Е, все ще измислят нещо. Но се сетих, че в дипломата, която му е връчена при завършване на Военновъздушния колеж „Максуел“ в САЩ през 2003 г. пише: „Румен Радев е бъдещ стратегически лидер”, “воин от ХХI век, готов да спечели и да влияе на стратегическо ниво!”. Това не са нито комплименти, нито случайности. Който не го разбира, значи нищо не рабира.

 

На ход е Висшият съдебен съвет. В кадровия състав, в който функционира – доминация на магистрати, оказали се във ВСС от квотите на политическите сили в парламента, - продължението не крие изненади. Предложението Иван Гешев да е новият главен прокурор най-вероятно ще бъде прегласувано.

 

Междувременно върху държавният глава ще се изсипе водопад от обвинения, че се е поддал на политически натиск, че е зависим от олигарси, от Кремъл... Също, че клати лодката на държавната стабилност. Всичко, което е проектирано в тяхната мозъчна недостатъчност. Канонадата ще е мощна но и отчаяна.

 

Те друго не знаят. Забележете кои медии ще са в авангарда на тази акция и ще видите, че те са същите, които бяха начело на кампании като разгрома на КТБ, очерняне опонентите на модела #Кой, омаскаравяне на неодобряващите статуквото, критикуващите властта и прокуратурата – въобще, неблагонадеждните елементи, както би се изразил някой милиционер, оказал се по ирония на съдбата в политиката или управлението.

 

Сигурен съм, че задкулисният кръг, който наложи Цацаров, а сега прави същото с Гешев, ще направи всичко, да финишира своя кадрови проект. Защото Гешев е нужен да довърши започнати дела и репресивни действия срещу определени хора, фирми и медии и в същото време да замита следите на престъпни деяния, включително срещу нацията и държавата. Това няма да го чуете от представители на сегашната власт, нито от действащ политик или представител на висшия клир на държавното обвинение. Но то е обществена тайна, защото зависимостите в тези среди са все по-очевидни.

 

Вече не е същото. Все пак не сме сами. Все пак има надежда. Не сме имали Пражка пролет, нито бореща се „Солидарност“, на улиците не излизат хиляди като в Румъния, Гърция и Чили. Не вдигаме барикади, нито се маризим с полицията като „жълтите жилетки“ във Франция. Протестите срещу номинацията на Гешев обаче показаха, че и прословутото българско търпение има край. Има. От това ги е страх.

 

Огнян Стефанов




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
1. krumbelosvet - Да ви имам идеалите
12.11.2019 10:44
"Не сме имали Пражка пролет, нито бореща се „Солидарност“, на улиците не излизат хиляди като в Румъния, Гърция и Чили. Не вдигаме барикади, нито се маризим с полицията като „жълтите жилетки“ във Франция."
Късно живееш, момко.
Тия ГЛУПОСТИ сме ги правили. А, да, и вие ги правихте през януари 1997-а. И докарахте на власт МВФ. Същото направиха и Пражката пролет, и Солидарност. И до скоро във Франция, в която се раждат повече НЕ-френчета, французи се биха с френската полиция. Добре дошло за тия, които размножават мигрантите. И в Румъния хората на ЕНП се бунтуват, ОРГАНИЗИРАНО от ЕНП, със соците. И гърците не промениха хватката на анакондата...
Да ви имам идеалите...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39749084
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031