Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2023 12:30 - ХРОНОФИЗАТА
Автор: missana Категория: Поезия   
Прочетен: 2994 Коментари: 4 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

     Плажът беше огромен и пуст. Такива плажове се срещат единствено по тихоокеанското крайбрежие. Ивица широка километри, а хоризонтът скрива дължината й. Земетръсната вълна бе изхвърлила тялото и по някакво чудо пощади  котешкия му живот. Лежеше безсилен, а над него се извисяваха вулканите на Камчатка. Какви красиви мигове само бе преживявал по техните склонове. Езера с горещи води, а наоколо септемврийски сняг. Носеше винаги сигнални ракети, за да сплаши случайно появила се гризли. Девствени места, в които ловуваха трапери, по същество бракониери. Но всичко минаваше безнаказано за тях. Дивеч в изобилие. Сякаш героите на Джек Лондон се бяха преселили тук от старата Аляска, която някакъв луд руски цар-батушка беше продал някога на американците  за "30 сребърника".
      Дошъл току-що в съзнание, в безсилието си оглеждаше околните стръмни склонове. Бяха обръснати сякаш от грижлив бръснар, или по-точно казано 50 метровата вълна бе отскокнала в прибоя си и взела скалпа на растителността на височина от 500 метра. Такива са те - цунамитата. Поставят световни рекорди на висок скок от друг - космически и мистически порядък. Все едно бе попаднал във фиорда Литуя с машина на времето. А всъщност беше дошъл на Земята от Сириус "С", звезда неоткрита от астрономите, защото е звезда от тъмна материя и двойник на Сириус "В". Никога няма да стане достояние на земляните, тънещи в заблуда и невежество - с радост разсъждаваше Сайлън. Защото всичко, до което се докосне хомо сапиенс умира. Бяха го предупредили за това, още когато го спускаха от тъмната звезда с помощта на синкавия лъч. Наричаха тези спускания космически сърфирания. При поредното такова той стигна от ВЕГА до Сириус "С". А после бе дезинтегриран и реинтегриран чрез лъча, докато безсмъртната матрица на същността му го очакваше в Пещерата на оригиналите - там, на звездата. Тела-холограми, съвършени биохимични скафандри на същността, сияеща виолетово с неотразима светлина.
       Лъчът бе ударил водната повърхност, предизвиквайки с енергията си цунамито. Това се дължеше на неутринното острие, нарочно монтирано на челото на лъча, за да разсича материята. То образуваше гигантски вихър, огъвайки времето и превръщайки го в нещо като мьобиусов лист. Така минало и бъдеще се вплитаха в единно тяло и създаваха двойнственост на преживяванията. Огледало, в което огледаш ли се виждаш бъдещето и си като делфин, скачащ от минало в бъдеще и обратно.
       Водите внезапно се отдръпнаха и от тях на брега излезе eлун. Бе висок около 10 метра и фигурата му излъчваше власт и сила. За щастие отмина без да го забележи. Елуните бяха много опасни. При тях хронофизата стигаше до размери 25 х 25 сантиметра, преработвайки времето и превръщайки го в постоянна ротация. Това въртеше галактики, звездни системи, слънца и планети. Самата вселена се въртеше като  гигантски ротационен жироскоп, поглъщайки време, добивано от хронофизите на живата материя. Както петролът (от петрос - камък и ойл - масло) бе продукт от мириади мъртви организми, тук обратно - живите умираха, за да се поддържа Ротацията. Центробежната сила, която Тя създаваше представляваше самото Съществуване. "Въртя се, следователно съществувам!" - Това е Формулата на формулите и без нея нищо отвъд Пещерата на оригиналите не придобиваше плът и кръв. Хронофизите на безброй животи се синхронизираха, за да произвеждат тази Ротация. Само два пъти в денонощието хронофизите биваха изключвани за около 5 минути от слънцата и тогава съществата изпитваха едно особено илюзорно чувство - чувството за безсмъртие.
        Сайлън нямаше хронофиза. Отстраниха я, за да може да излиза от Съществуващото и да го наблюдава отстрани. Така неговата матрица на тъмната звезда придоби вечност. Когато тялото-холограма се изчерпеше, то щеше да бъде презаредено, подобно на батерия, или пък субституирано от друго тяло-холограма. А дотогава трябваше да излежава доживотната си присъда на Земята!

 

Бел. на автора. Формално погледнато в Камчатка няма гризли, а мечки, които толкова приличат на тях, че могат да бъдат наречени полугризли. Тук за краткост съхраних наименованието за техните посестрими от Аляска.




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rosiela - Младене,
28.04.2023 15:38
МАНИ,МАНИ,КАТО НАС....
цитирай
2. missana - Така е Роси. Сърдечно ти благодаря!
28.04.2023 18:41
rosiela написа:
Младене, МАНИ, МАНИ, КАТО НАС....

цитирай
3. zemja - Удивително!
29.04.2023 00:22
За мен този текст е научна фантастика.
Поне разбрах, че имало Сириус В и Сириус С.
А преживяванията на Извънземния са завидни.
цитирай
4. missana - Благодаря, Земя!
29.04.2023 22:44
zemja написа:
Удивително! За мен този текст е научна фантастика.
Поне разбрах, че имало Сириус В и Сириус С.
А преживяванията на Извънземния са завидни.


Не бих казал, че Сириус В и Сириус С са научна фантастика. Но по отношение на "хронофизата" има научнофантастичен елемент. Досега такава жлеза не е открита в човешкия организъм.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: missana
Категория: Поезия
Прочетен: 5036501
Постинги: 2885
Коментари: 18674
Гласове: 3348
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031