Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2020 20:52 - Исус Христос бил македонец!?? Комшиите са убедени, че тази находка ще ги вкара в Европейския съюз, като люлка на християнската цивилизация!
Автор: zahariada Категория: Забавление   
Прочетен: 1125 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 25.12.2020 20:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Исус Христос бил македонец!?? Комшиите са убедени, че тази находка ще ги вкара в Европейския съюз, като люлка на християнската цивилизация!

image



Кога и къде е роден

Историците сочат 28 март, 19 или 20 април, 20 май, 28 август, 17 ноември. Датата 25 декември е избрана символично, понеже е близо до зимното слънцестоене. Смисълът е в светлината като проекция на надеждата от появата на Спасителя.

Приема се, че събитието се е случило във Витлеем. Тази географска точка беше оспорена през 2013 г. Тогава група македонски археолози обявиха, че Исус е роден в село Витлемово край Охрид. Те се наричат „Исусовци“ и търсят автентичната правда за Христос. При градеж на магистрала към Тирана направиха феноменалното откритие. Водач на ентусиастите е специалист с библейското име Аврам Яков.

„Има няколко доказателства, че това е мястото, където се е родил Исус - аргументира се той. - Същото място е съществувало и в древни времена. За това свидетелстват и текстове в Библията, която преди няколко месеца бе ревизирана от македонското правителство.

По време на властването на Юстиниан селото е било в икономически възход. В периода на ранното християнство именно това място е било известно с раждането на Исус. Тогава всички са приели християнската вяра и са построили църкви.“

Комшиите са убедени, че тази находка ще ги вкара в Европейския съюз. Като люлка на християнската цивилизация!

Как е изглеждал

Разбирасе като истински македонец от Европейският съюз.

Исус Христос е Македонец | okno.mk

Скопје претендира дека Исус Христос е Македонец. Според тоа, Свети Јован Крстител, како негов братучед, исто така би требало да е Македонец. И обратно. Идејата им е да направат ДНК тест кој треба да докаже дека гените на Свети Јован се совпаѓаат со ДНК-та на македонската нација.

Божидар Димитров, директор на бугарскиот Институт за национална историја; „Алфа“ ТВ, 18.04.12.

Македонски археолози тврдат дека Исус е роден во Македонија - За Се (zase.mk)

Група археолози од Македонија, која се нарекува „Исусовци“, тврдат дека го пронашле точното место каде што се родил Исус Христос, но дека тоа не се наоѓа во Витлеем од Западниот брег, каде што досега така се мислеше и тоа место се нарекуваше Јудеја, туку во селото Витлемово во близина на Охрид.

„Мислам дека ова е вистинкото место каде што е роден Исус, а не во оној Витлеем во близина на Ерусалим“, вели Аврам Јаков, археолог од здружението „Исусовци“.

Во малото село наречено Витлемово, при градење на автопатот кон Тирана, е пронајдено загадочно место. Постојат неколку докази, вели Јаков, дека тоа е местото каде што се родил Исус. Истото место постоело и во античко време, а за тоа сведочат и написите во Библијата, која пред неколку месеци беше ревидирана од страна на македонската влада. За време на владеењето на римскиот император Јустинијан селото било просперитетно, а во периодот на раното христијанство токму во тоа населено место било славено раѓањето Исусово, и таму сите се преобратиле во христијанската вера и изградиле импозантна црква.

Според археолозите, се очекува ова откритие да ја смени светската перцепција на Македонија и да ја смести нашата земја на картата на верскиот туризам. Засега нема никакви реакции од Ватикан и од другите христијански центри во светот. 

Македонски археолози тврдат дека Исус е роден во Македонија - За Се (zase.mk)

Източник/ци: Исус Христос бил македонец - Труд (trud.bg)

Исус Христос е Македонец | okno.mk

Македонски археолози тврдат дека Исус е роден во Македонија - За Се (zase.mk)

Четете още на: http://www.budnaera.com/2009-02/2009-08-



Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39901004
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31037
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930